Press "Enter" to skip to content

Råd Om Gjeldskonsolidering For De Som Takler Det

Byrden av uhåndterbare nivåer av gjeld er noe ingen noen gang vil møte, men altfor mange mennesker gjør. Gjeldskonsolidering kan være en nyttig løsning, forutsatt at det gjøres på en smart, bevisst måte. Stykket nedenfor tilbyr mange nyttige tips for å sikre at du tar de beste beslutningene for deg og din familie.

Forstå forskjellen mellom gjeldskonsolidering og et boliglån. Mange selskaper vil anse et egenkapitallån (der du setter ditt hjem på gjeldsgrensen) som ekte gjeldskonsolidering. Det er ikke alltid det klokeste å gjøre, spesielt hvis du har en familie involvert. Kjenn forskjellene og risikoen før du tar den avgjørelsen.

Før du restrukturerer den økonomiske situasjonen med et gjeldskonsolideringslån, må du få en kopi av kredittrapporten. Analyser vanene dine og se hvor du står med de store kredittbyråene. Å gjøre dette vil hjelpe deg å finne ut hva du har gjort galt og hvilke vaner du trenger for å endre fremover.

Prøv å bruke en gjeldskonsolideringstjeneste for å betale ned gjelden din. Når du ser etter en, må du sørge for at de ikke tar høye avgifter. Du kan sjekke med et lokalt forbrukerbeskyttelsesbyrå som din lokale BBB. Det kan hende du må gjøre ofre ved å bruke ekstra kredittlinjer og skade kredittvurderingen din, men de kan bidra til å få gjelden din betalt. De krever vanligvis en enkelt månedlig betaling.

Spotter aldri å forhandle om gjelden din. Selv om du kanskje ønsker at all gjeld skal forsvinne, vil den ikke. Konkurs er det eneste alternativet for en ren tørk, og de fleste vil ikke gå den ruten. Hvis du kan redusere gjelden din med noen mengde penger gjennom forhandlinger, gjør det. Å slippe noe av gjelden er bedre enn ingenting.

Kommuniser med kreditorene dine så mye som mulig. La dem få vite at du har tenkt å betale tilbake gjelden din, og spør om du kan forhandle. Kreditorer vet at de har større sjanser for å samle på gjelden din hvis de slutter å belaste deg for sene gebyrer eller renter og etablerer små månedlige innbetalinger.

Sørg for at du vet hvor mye et gjeldskonsolideringsselskap kommer til å koste deg. Ta en diskusjon om gebyrene deres. Sørg for at du også kjenner til rettighetene dine. Selskapet kan ikke belaste deg noen penger før de faktisk gjør noe først. Diskuter betalingsplanen med dem og fortsett hvis du hører noe du ikke liker fra dem.

Sørg for å diskutere planene dine for gjeldskonsolidering med ektefellen din før du går inn i et program. Du må være på samme økonomiske side som partneren din for å virkelig redusere gjelden din og forbedre din økonomiske situasjon. Hvis du ikke tar deg tid til å diskutere ting, kan ektefellen din ende opp med å fortsette å samle inn gjeld og skade den økonomiske situasjonen din på sikt.

Ekstreme mengder gjeld plager et uheldig antall individer, hvorav mange føler at det ikke er noe håp om noen gang å klatre ut av situasjonen. Men når det er gjort klokt, gir gjeldskonsolidering en vei ut. Forhåpentligvis har informasjonen presentert ovenfor gitt deg verktøyene du trenger for å komme videre med tillit.

Ta Kontroll Over Gjeldskonsolidering